Voorlichting

Stefan is een man van bijna 50 jaar die al op jeugdige leeftijd in kindertehuizen doorbracht. Hij verteld een adembenemend verhaal over een jongetje die op 6 jarige leeftijd van zijn ouders werd ontbonden en verteld daarbij zijn gedachten, emoties, angst en woede.
Stefan heeft daarna 20 jaar in gevangenissen doorgebracht en heeft zelfs TBS opgelegd gekregen. Tot op de dag van vandaag, nu Stefan al jaren vrij is, maakt hij zich zorgen als hij de jeugd ziet rondhangen op plaatsen waar voor hem vroeger de ellende begon.

Samen met de eigenaar van Aubisque BV (Cor Rijpma), die ex gedetineerden al jaren een tweede en derde kans biedt, hebben zij succes in het geven van voorlichting en preventie. Het belangrijkste doel van het voorlichting in het onderwijs is preventie: het inzicht geven aan wie aan criminaliteit begint zijn eigen toekomst op het spel zet. Een kleine verkeerde stap of beslissing kan levenslang voor problemen zorgen op het gebied van wonen, inkomen/werken en relaties. Stefan kan dat met zijn eigen ervaringen overtuigend illustreren. Hij heeft immers zelf een meer dan oppervlakkige ervaring met het ondergaan van vrijheidsstraf én de maatschappelijke nasleep daarvan!

Cor Rijpma

Eens een boef altijd een boef??

Stefan is dus iemand met een verleden als ‘boef’. Dat geeft een grote impact aan de boodschap. Maar zo’n optreden dient ook nog een ander doel. De ex-gedetineerde blijkt namelijk niet zozeer een ‘crimineel’ te zijn, als wel een mens van vlees en bloed, met herkenbare emoties; iemand die weliswaar verkeerde dingen heeft gedaan, maar die ook sympathie wekt en nieuwe kansen verdient.

Maar is dit wel zo? Krijgt iemand met een behoorlijk justitieel verleden een tweede kans in Nederland. Cor Rijpma weet als geen ander hoe moeilijk het is om jongens en meisjes zoals Stefan weer in zichzelf te laten geloven. Veel deuren blijven namelijk gesloten als je eenmaal het stempel van bajesklant hebt.

Graag verzorgen wij binnen in uw organisatie, school, opleidingsinstituut voorlichting en preventie.

Voor meer informatie.
Aubisque BV
Blankenstein 550-D
7943 PA Meppel

0529 744060
info@aubisque.nl

Ga naar aanmeldformulier